Loading...


Kisah Benar : Tanpa Mata Mampu Main Piano

Comments

Setiap manusia dianugerahkan dengan pelbagai keupayaan dan bakat tersendiri. Walaupun cacat, gadis yang berusia 10 tahun ini adalah seorang yang amat berbakat kerana tanpa penglihatan dia mampu bermain piano dengan hebat malah antara terbaik setanding dengan manusia yang cukup pancainderanya. Mula bermain piano ketika umurnya tiga tahun Yoo Ye-Eun adalah insan yang mempunyai bakat semulajadi kerana boleh bermain sebuah lagu dengan hanya sekali dengar dan apa yang lebih menarik Ye-Eun mempunyai pitch yang sempurna tanpa kelas muzik.Yoo Ye-Eun

Nama : Yoo Ye-Eun
Lahir : 2002 dan dijadikan anak angkat oleh Park Jung Soon
Bakat : Bermain piano,menyanyi
Asal : Korea Selatan
Pencapaian : Star King 2007, Participant in National Celebration Of Korea dan membuat persembahan amal dihadapan Perdana Menteri Singapura Lee Hsien Loon, Pesembahannya di Youtube dengan penonton lebih daripada 2 juta.

Walaupun cacat, itu tidak menjadi penghalang untuknya menempah nama di persada seni. Walaupun anak yatim namun bakatnya seolah-olah menunjukan dirinya berdikari dan menjadi kebanggaan pada keluarga angkatnya. Saksikan klip video dibawah.


                                                          Melodi yang indah di Singapura

                                                          Kisahnya yang menyayat hati