Loading...


Percy Jackson 2 : Sea Of Monsters

1 comments

Hi guys.Whassup?Harap korang sume sihat hendaknya.Korang tak pergi beraya ke cmner nak dapat ang paw kalo asyik duk rumah jer.First of all aku nak ucap Gong Xi Fa Cai pada semua bangsa cina kat Malaysia ni.Kalo korang nak tau Gong Xi Fa Cai bermaksud Giving Oranges N Goods Xpecially In Family,Ancestors Can Aquire Intimacy..haha.

Ok balik pada tajuk sebenarnya aku nak citer sikit tentang movie terbaru Percy Jackson 2.Aku dah tengok citer ni dan aku rase filem ni lebih menarik dari jangkaan aku.Mase aku tengok ni kat wayang pon aku dapat rasakan yang audience kusyuk giler tengok movie ni so aku yakin bile second movie ni keluar memang akan jadi blockbuster tapi bile keluar tak dapat dipastikan lagi.
Pengarah Chris Colombus pon ade cakap memang akan ade Percy Jackson yang kedua sebab sambutan hangat oleh peminat movie genre fantasi ni.Memang tak siapa pon harap movie ni dapat kalahkan Harry Porter dan memang mustahi pon pada pandangan aku.
Tapi aku rase filem ni memang patut dipuji sebab gaya lakonan yang mantap memang membuat kita merasa yang cerite ni real walaupon dongeng sebab bukan senang nak membawa mitologi Greek ke dalam dunia moden.
Sinopsis cerite ni  ialah Grover diculik dan dibawa ke sebuah pulau rasaksa laut,dan dikatakan sesiape yang sampai ke pulau tu memang mustahil nak keluar hidup-hidup.Jadi Percy dan Annabeth cuba nak selamatkan rakannya itu dalam masa yang sama kene mencari Golden Fleece untuk mempertahankan kem half-blood daripada serangan oleh Titan dan monster yang lain.Barisan pelakon seperti Logan Lerman,Brandon T Jackson,Alexandra Daddario Reprise kemungkinan besar peranan mereka masing-masing ialah Percy,Grover dan Annabeth.
Trailer die belum keluar tapi kalo nak tengok fanmade memang berlambak kat YouTube

p/s : kalo tengok nanti blanje la aku sekali tiket.