Loading...


Di Bangku Itu...

13 comments

Hai pada semua readers.Aku hari nak cerita dan berkongsi sedikit suka-duka time aku kat Sekolah dulu.Aku buat entri ni pasal aku memang bangga jadi student ape lagi kalo bukan Teknik Bukit Piatu.No 1 Teknik in Melaka...haha poyo lak,sori.Ape pon aku memang sangat terhutang budi kat sekolah ni pasal di sini lah tempat aku 'disekolahkan' atau dalam erti kata lain aku di matangkan.


Walau apepon sekolah ni memang best pasal kalo korang nak tau sekolah ni macam tempat aku bercuti jer....Walaupun kelas padat  tapi disebabkan cikgu-cikgu yang best aku pon rase memang seronok nak pegi kelas....serius ni!aku dulu rajin kot pegi kelas..Kalo korang nak tau sekolah aku ni time aku form 4 aku masih ingat ade sorang cikgu pakar fizik yang juga pengarang buku teks fizik waktu tu yang memang pandai tarik minat aku time nak belajar walaupun memang subjek sains ni aku kureng ciket.nama die SS atau Sabtu bin Saib.
Mase mule-mule sekolah atau first week after orientasi tingkatan 4 die masuk kelas kitorang dan pura2 tanya siape yang mengajar fizik sebab mase tu kitorang baru masuk and tak kenal lagi cikgu-cikgu yang ade kat situ.So kitorang tengok kat schedule cume ade name singkatan jer iaitu SS.Ketua Tingkatan pon dengan machonya bagitau kat dier "Tak silap saya Cikgu SS yang ajar kami fizik,patutnya dia masuk tapi takder lagi".Dengan selamba cikgu Sabtu pon bersuara "siape SS tu Setan bin Sood ker?"Kitorang pon tergelak waktu tu then die pon dengan serius campur lawak masuk kelas kitorang dan memberi sedikit taklimat fizik dengan lawak2 yang memang sempoi giler.Tapi sayang 4 bulan die mengajar kitorang,dia pergi menghadap ilahi kerana sakit di bahagian hati yang kronik.
Memang hiba waktu tu sebab die seorang cikgu yang betul-betul bagus,pasal tu lah subjek fizik aku agak hancur hehe,takdelah...hancur sebab aku yang malas belajar haha.Ini antara pengalaman paling aku tak dapat lupakan.
Kawan mase aku kat hostel memang sempoi aku ingat lagi time aku nak exam SPM,malam tu semua tak study sebab esok subjek kimia tapi bukan sebab kitorang dah pandai tapi sebab kitorang dah pututs asa....haha belajar ke tak belajar haram satu pon tak paham hehe tapi pada yang nak amik SPM tahun ni jangan lah korang tiru kitorang nanti merana masa depan...ingat tau.
Oklah rasenye sampai sini jelah entri untuk kali ni kalo nak diceritakan memang panjang lagi.Aku paling seronok time sekolah lah.Kat situ la tempat bercinta dan kat situlah tempat kita bergurau senda..I wish i can be in school again.Papepon sekolah Teknik Bukit Piatu memang terbaiklah.I love you!.Pada readers semua aku ucapkan thnx for reading (^^,) walaupun entri ni bodo-bodo jer (^.^) Bye..
Woi mentang-mentanglah bas tu antik korang bergambar pulak kat sini.Ingat muzium ker?