Loading...


7 SEO Plugin Chrome Paling Berguna Untuk Blogger

2 comments

Hi readers.hari ni aku nak share 7 Plugin Chrome paling berguna untuk Blogger tingkatkan SEO mereka.SEO tu ialah Search Engine Optimization untuk membuatkan blog kita senang untuk dicari dalam search engine.Antaranya :
1.ChromeSEO : Plugin ni mengandungi pakej lengkap yang membantu kita untuk menganalisis SEO statistik kita dan mempunyai tools yang memudahkan kita untuk memantau dan menjalankan task SEO harian kita.

2.SEO & Website Analysis : Add-ons ni pulak lagi gempak sebab dia dapat menganalisis statistik SEO kita lebih terperinci dan ape yang menariknya ialah dia mempunyai Traffic Estimation dimana kita boleh menggangar sejauh mana traffic yang kita perlukan seperti membuat targeting plan.

3. SEO Site Tools : Ini pulak extension yang akan menyebabkan sesiapa sahaja bertukar kepada Chrome browser sebab tool ni memang terbaiklah dan paling comprehensive kalo nak diceritakan sebab dia mampu menarik lebih metrik dari pelbagai sumber untuk website dan juga blogger.Tool ni jugak dilengkapi dengan segala media info , PR , numbering on Yahoo , Bing , Google SERPs dan banyak lagi.

4. WebRank SEO : Lagi menarik sebab tool ni lengkap menceritakan tentang semua Rank dan PR yang ade dari Google sampailah ke Bing.Lagipon die juge boleh digunakan untuk check backlink korang.

5. SEO Status PR / Alexa Toolbar : Ok ni pulak same jer function dier dengan tool yang kat atas cume die terhad untuk Alexa dan Google jer.Tapi ramai jugak yang gune ni sebab simple dan loading pon cepat.
6. iPageRank | SEO Tool for Chrome : Plugin ni memang lain dari yang lain daripada checker PR yang lain sebab tool ni akan memberitahu kita berapa lagi dofollow link diperlukan untuk menaikkan PR korang.

7. SEO Quake : Ni salah satu SEO extension untuk menunjukkan PR dan SEO parameter yang pelbagai.Tak sia-sia kalo korang ade plugin ni sebab tool no banyak membantu korang dalam memantau performance SEO korang.

Harap dengan entri ni dapat membantu korang menaikkan SEO korang dan memudahkan kerja korang dalam arena blogger ni.Adios (^^,)

p/s : hanya untuk Google Chrome sahaja.