Loading...


Fotografi bukan Pornografi

4 comments

Hi to all readers..Hari ni saye tak tau nak post aper.Kebetulan saya pergi kedai bunga tadi so saya pon mencube-cube nak tunjuk bakat yang terpendam dalam seni fotografi ni hehe...bukan pornografi but PHOTOGRAPHY.It's different ok....Saya nak kate minat takla sangat cume tengok member-member suke sangat seni fotografi ni jadi saye pon mule rase teruje nak berjinak-jinak dalam bidang ni...cewah cakap cam pro lak....Sebenarnye ni keje orang yang ade mase lapang jer...cam saye yang sekarang menganggur...haha.By the way saye memang suke ikut kawan...diorg minat ni saya pon 'minat' ni...memang takde prinsip tetap pon....But actually saye still not good enough....lain la diorang memang ade bakat...ok lah melalut-lalut lak budak ni....kat mane tadi ?kedai bunge eh...Aaa...mase saye pergi kedai bunge terjumpelah seekor mahkluk yang sangat comel ape lagi kalo bukan kucing tuan punye kedai...
no picture ok....wa tido dulu....

Kerana kechomelannyer maka saye dengan drastiknye mengeluarkan henset saye kerana teruje melihat makhluk gebu berkaki empat ni....Tapi satu jer yang agak spoiled sebab kucing ni macam malu-malu la pulak nak amik gambar (die ingat die tu artis la agaknyer...)
letih letih...kenapela aku dilahirkan chomel...penat bergambar..
Tiap kali nak amik gambar jer die tunduk bawah....memang nak jer tarik telinge die suh tengok kamera tapi baik nasib tuan die ader....Selepas berposak-posak hampir 10 minit barulah kucing tu setuju nak enterframe depan kamera...taula kamera ni murah (dasar kucing diskriminasi kamera).
apela nasib diri..ishk..ishk..ishk..
Mule-mule tu dier termenung...ntah ape yang nak dimenungkan pon saye pon tak tau..maybe dier mengenang nasib diri dipaksa bergambar dengan kamera murah...hina sangat ke kamera henset?Pastu dier boleh menguap...konon macam die dah bergambar sampai 30 shot...pastu dier baring sekejap..
arghh...mengantuknyer....
Ok la saye pon tolerate sikit bagi dier baring 2 minit....Then bile saya nak sambung amik gambar die boleh buat muke tak puas hati.....Macamlah banyak keping saye dah tangkap.....baru 5 kot....Kecoh betul kucing seekor ni......
ape pandang-pandang,ader hutang ker?
Pastu saye pon fed-up......blah trus dari kedai tu.....takde....gurau jer.....sebab my auntie cari pelapik pasu then tak jumpe so kitorang pergi kat kedai yang lain....Saye pon jumpe macam-macam jenis bunge yang lawa-lawa....tak lengah saye pon mengeluarkan henset skali lagi mengambil gambar bunge......best betul kedai tu macam-macam ade,'orkidla' pon ade haha ingat tak iklan susu dulu-dulu....Bunga Pink,Merah,Oren sume lengkap kat kedai tu...syok giler..Jangan ingat bunga yang lawa-lawa hanya kat luar negara tapi kat Malaysia pon ade malah lebih lawa lagi haha.....Ok la rase nyer sampai di sini jelah entri untuk kali ni...Harap sume enjoy bace entri merapu ni.....Ok Bye...Aneyoong!